aort anevrizması nedir Things To Know Before You Buy

Aort işlevi ve yapısı nedeniyle önemli bir arterdir. Kalpten vücuda kan dağılımını sağlayan Aort, bazı durumlarda zayıflayarak balonlaşma meydana getirebilir. Balonlaşguyın ciddiyeti hayati tehlikeye sebep olabilir.

Ancak yıkım devam eder. Bazı durumlarda da liflerin daha imal aşamasında kırıklar ortaya çıkar. Aort duvarı içindeki kan basıncının etkisiyle, aort duvarı zayıf bulduğu yerlerden incelerek genişlemeye başlar. 

Aynı zamanda hazırlanan bu çay sırasında süzülerek elde edilen posa içine oğul otu karıştırılarak içine biraz da limon suyu eklenerek yoğurulur. Macun kıvamı elde edince minik haplar haline getirilir ve her gün alınır. 

SoğUnited kingdom Terleme ve Hızlı Nabız: VüSlice, kan kaybına tepki olarak hızlı nabız ve terleme ile yanıt verir.

Anevrizma, damar duvarının zayıflaması ve kan basıncının etkisiyle genişlemesi sonucu oluşur. Bu durum, genellikle belirti vermeden ilerler ve zamanla damar yırtılma riski taşır.

Bu şekilde kusurlu bölgenin her iki taraftan ordinary aort ile bağlanması sağlanır. İşlem tamamlanınca kan damarının yeni ve sentetik kısmı sağlıklı bir aort gibi görev yapar.

Bazı enfeksiyonlar, yine damar duvarına zarar vererek anevrizma oluşum riskini arttırır. Anevrizma bir enfeksiyondan sebebiyle oluştuysa diğer anevrizma nedenlerinden farklı olarak daha hızlı oluşur ve ilerler.

Aort anevrizmasına neden olabilecek enfeksiyonlar tedavisiz sifiliz, salmonella ve enfektif endokardit olarak sayılabilir.

Vücudun en büyük atardamarının duvarlarında gelişen bu rahatsızlık, birçOkay nedene bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Genel olarak anevrizma şu sebeplerle ilişkilendirilmektedir:

Nabız Hissi: Karında atar damar ritmi ile uyumlu bir nabız hissedilebilir. Özellikle zayıfile yapılı bireylerde, karın bölgesindeki anevrizma, elle hissedilebilir bir şişlik olarak fark edilebilir.

Aort damar genişlemesi belirtileri arasında en sık şekilde karşılaşılanları şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

Günümüzde, anevrizma hastalarının neredeyse yüzde ninety’ında kapalı teknikler kullanılarak anevrizma onarımı yapılabilmektedir. Kapalı teknikler, kasıktaki atardamardan girilerek genişlemiş aort bölgesine içeriden stent yerleştirme veya kaburga aralığından yaklaşık four cm’lik bir aort anevrizması kesi yaparak anevrizma olan bölgenin uygun bir yapay damar ile değiştirilmesi şeklinde uygulanabilir.

Aort damarı yapı olarak kaslı ve elastik özellikte bir damardır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak veya yüksek tansiyona bağlı olarak kan basıncının aort duvarlarını zayıflatmaktadır.

Daha sonrasında bu kateter yardımıyla damar içerisine stant greft yerleştirilir, stant greft anevrizmalı damarın iyileşmesini ve normal kan akışı gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *